یکشنبه ۱۸ تیر ۰۲

عوارض رابپرازول

رابپرازول یک دارویی است که برای کاهش ترشح اسید معده و درمان برخی اختلالات گوارشی مانند زخم معده، رفلاکس معده، سندرم زولینگر-الیسون و عفونت هلیکوباکتر پیلوری به کار می‌رود.

این دارو ممکن است عوارض جانبی شایع یا جدی داشته باشد. عوارض جانبی شایع عبارتند از:

- تهوع، ناراحتی های گوارشی، اسهال، کهیر، خشکی دهان

- سردرد، سرگیجه، بی قراری، افسردگی

- درد قفسه سینه، سرفه، علائم شبه آنفولانزا

- بثورات جلدی، راش پوستی

- بی اشتهایی، افزایش وزن

عوارض جانبی جدی ممکن است شامل:

- پوکی استخوان، کمبود منیزیم خون

- عفونت کلستریدیوم دیفیسیل، ذات الریه

- تحسین حساسیت چشم به نور، التهاب کبد، آنمی همولیتیک

اگر علائم شدید گوارشی یا علائم سرطان معده داشتید، باید قبل از شروع درمان با پزشک مشورت کنید. همچنین استفاده از این دارو در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rabeprazole

عوامل موثر بر رشد قد کودکان

عوامل موثر بر رشد قد کودکان و نوجوانان شامل نژاد، عوامل هورمونی، تغذیه، عوامل جسمی و روانی هستند. از میان این عوامل، هورمون‌ها اهمیت ویژه‌ای دارند. هورمون‌های موثر در رشد، گوناگون هستند از جمله هورمون تیروئید، هورمون رشد (GH)² و هورمون‌های جنسی.برای افزایش ترشح هورمون رشد، سعی کنید کودک تان خواب کافی در طول شبانه روز داشته باشد و ورزش منظم انجام دهد. همچنین تغذیه متعادل و مغذی با مقدار زیادی میوه و سبزیجات، پروتئین، کلسیم و ویتامین D برای سلامت و استحکام استخوان‌ها مفید است. در ضمن، ابراز علاقه و عشق به کودک نیز برای بهبود عاطفی و رشد جسمی و ذهنی اثربخش است.

کمبود هورمون رشد در کودکان

برای فهمیدن اینکه فرزند شما کمبود هورمون رشد دارد یا نه، باید به پزشک مراجعه کنید و آزمایش‌های لازم را انجام دهید. پزشک معمولا با اندازه‌گیری سطح هورمون رشد در خون و یا سطح IGF-1 (یک هورمون دیگر که تحت تأثیر هورمون رشد تولید می‌شود) می‌تواند تشخیص کمبود هورمون رشد را بدهد. برخی از علائم کمبود هورمون رشد در کودکان عبارت‌اند از: رشد کُند و آهسته، چهره‌ی نابالغ، تاخیر در بلوغ، هیکل چاق و بی‌حالی و کمبود انرژی.اگر فرزند شما این علائم را دارد، بهتر است سریعا به پزشک معرفی شود.

درمان کمبود هورمون رشد در کودکان

درمان کمبود هورمون رشد در کودکان با تزریق روزانه هورمون رشد مصنوعی انجام می‌شود. این تزریق‌ها معمولا تا زمانی که کودک به بلوغ برسد یا به حداکثر قد خود برسد، ادامه می‌یابند.این درمان می‌تواند باعث افزایش قد، افزایش توده عضلانی، کاهش چربی بدن و بهبود سلامت قلب و عروق کودک شود. البته این درمان هم ممکن است عوارض جانبی داشته باشد، مانند سردرد، تورم، سختی در مفاصل، سندرم تونل کارپال و افزایش فشار خون. بنابراین لازم است که پزشک معالج کودک را به طور منظم معاینه کند و نتایج درمان را پیگیری کند.